Mis riigile Simm riigisaladusi edastada võis, eksminister otsesõnu siiski ei öelnud. "Me mõtleme kõik ühest ja samast riigist," ütles Ligi.

Kaitseminister Ligi taandas oma ametiajal Herman Simmi julgeolekuosakonna juhataja ametist. "Juba aastast 1995 mäletan ühel seminarilt NATO Marshalli keskuses mõtet, kuidas sai nii leebe ja ülisõbralik inimene püüda kurikaelu. Saladuste valvekoera profiilile ta ka ei vastanud," rääkis Ligi Päevaleht Online'ile. 

Simmi võimalikku riigireetmist kommenteerides nentis endine kaitseminister, et see on šokeeriv ja Eestile piinlik, kuigi selliseid asju juhtub ka kõige täiuslikumates riikides.

Riigireetmise võimalikke poliitilisi tagajärgi ennustades ei taha Ligi ametnikke vastutama panna, kuna see annaks võidu Simmilt infot saanud riigile.

"Ma ei pea antud juhul mõistlikuks panna poliitiline vastutus kaitseministrile, ka ametnike puhul ei saa järelikult mu meelest rakendada mingeid sanktsioone, mis pole seotud konkreetse eksimusega. Oleks luurava riigi võit, kui kaitseministeeriumi juhtkonnas patuoinaid määrataks," sõnas Ligi.

"Selline vahistamine tähendab reeglina pikka eeltööd ja operatsiooni, milles on ka Eesti riigi võit. Kuigi peame häbenema, on liitlased minu arvates mõistvad."

Riigiprokuratuuri taotlusel vahistas Harju maakohus eile endise kõrge riigiametniku Herman Simmi, keda kahtlustatakse salastatud teabe ebaseaduslikus kogumises ja selle edastamises välisriigile.

Samuti vahistati Herman Simmi abikaasa, keda kahtlustatakse riigireetmisele kaasaitamises.