„Vastavalt eriteenistustele pandud ülesandele kirjutatakse selliseid kirju, millega informeeritakse riigijuhte. Need on kaetud riigisaladusega ja ei tohiks lekkida väljaspoole nende isikute ringi, kellele kiri saadetakse. Kui see on lekkinud, ja avalikkuse ette jõudnud, siis on see kahetsusväärne,” ütles Pihl.

„Alati tuleb vaadata seda, et kuidas suhted naaberriikide vahel on ja kuidas riigijuhid käituvad. Pole ükski Eesti riigijuht sealhulgas Tallinna linnapea Edgar Savisaar olnud nii heades suhetes Venemaa juhtidega kui mõned meie naaberriikide omad,” lisas ta.

„Kui vaadata, et näiteks Peterburi ja Helsinki vahel avatakse raudteeliin, siis ma selliseid avalikke nii kõrgel tasemel suhteid Eesti ja Venemaa vahel ei ole näinud. Selles suhtes on asi võib-olla ka natuke üle pingutatud,” rääkis Pihl.

„Kui eriteenistused vastavaid asju kirjutavad, mis on nende kohustus, siis ma loodan, et nad oskavad anda adekvaatseid hinnanguid olukorrale. Tuleb olla ettevaatlik, kuid mitte üle pingutada,” jätkas ta.

Pihl nentis, et ta ei oska öelda, mis info kaitsepolitseil Savisaare kohta täpselt on.

„Pigem tuleks olla hinnangutes ettevaatlik, ühelt poolt tuleb arendada ka suhteid naaberriikidega. Teiseks jutt on mingist vene kiriku ehitamise toetuse otsimisest, meie kirikut restaureeritakse Peterburis ka Eesti ja eestlaste rahadega,” leidis ta.

„Ma ei tea, mida kapo kirjutas. Mina loen seda lehest ja ei oska öelda, kas lehte on edastatud nii nagu seda seal kirjutati või keegi on seda tõlgendanud ja andud sellele teise nurga. Asjaosalised peaksid seda kommenteerima,” ütles Pihl.