Katrin Saks lahkus Tallinn 2011 nõukogust kurtes, et sihtasutust juhitakse Keskerakonna parteikontorist, samuti hindas ta, et „teise erakonna alluvusse asumine“ oli viga. Härra Jüri Pihl, kas need avaldused tähendavad, et nüüd on koalitsioonis lõhe?

Avaldused mõjutavad alati ühel või teisel viisil, aga koalitsioonid ei sõltu ühe inimese hetkemeeleolust. See on tema individuaalne otsus.

Lisaks süüdistas ta Teid suutmatuses kaitsta Tallinnas sotside huve. Kuidas Te sellele vastate?

Ma arvan küll, et olles Tallinnas koos Keskerakonnaga sellises koalitsioonis, nagu on – meil on kaheksa kohta, neil 44 - oleme teinud maksimaalse, et juhtimine oleks läbipaistvam. Seda on sellise mandaadiga muidugi keeruline teha, aga opositsioonis olles ei oleks saanud üldse midagi teha.

On spekuleeritud, et Katrin Saksa ootamatu lahkumine Tallinn 2011 nõukogust on avapauk tema isiklikule valimiskampaaniale. Volikogu aseesimehena on raske pildile pääseda, aga kultuuripealinna nõukogu liikmena teravaid avaldusi tehes kerge.

Mina olen olnud seda meelt, et erakonna sisesed probleemid lahendatakse erakonna sisestes organites. Individuaalset valimispropagandat kellegi arvelt teha on ebamõistlik.

Minu jaoks olid tema avaldused üllatuslikud ja ootamatud. Koalitsiooninõukogu käib alatasa koos, seal saab arutada ja leida lahendusi. Lahendusi on võimalik leida kompromisse otsides, mitte uksi paugutades. Minu arvates oleks see eelkõige erakonna huvide eest seismine. Kerkib tulevikus üles, püüame leida lahendusi, mis seda ettevõtmist viiks sellele eesmärgile lähemale, et see oleks eelkõige kultuuripealinn.

Katrin Saksa asendaja Tallinn 2011 nõukogust peaks tulema ka sotsiaaldemokraatide ridadest. Olete juba võimalikku kandidaati arutanud?

Ei ole veel mõelnud. See käitumine (Katrin Saksa taandumine – toim.) tuli ootamatult.