Ratase sõnul on erakondadel õppida sellest, kuidas Reformierakond on suutnud võimul püsimiseks liitlasi leida, kommenteerides Mailis Repsi tänast Kesknädalas ilmunud artiklit, kus Reps räägib sellest, kuidas Reformierakond üritab iga hinna eest võimu säilitada ja kuidas Jüri Ratas Keskerakonna esimehena partei Reformierakonna kontrollitavaks teeb.

"See mõtteavaldus lendab nii kõrgetes tasemetes, et ma ei suuda isegi sellise mõttemaailmaga kaasa minna. Kui üldse küsida, kelle kontrollitud partei Keskerakond on või saab olema, siis ma loodan, et ta on ja ta jääb kontrollitavaks meie erakonna liikmete ja juhatuse poolt. Kindlasti, kui see nii peaks tulevikus olema, et Keskerakonda hakkab kontrollima mingi muu erakond, siis ma ei näe enda tulevikku küll selles erakonnas," ütles Ratas Delfile.

"Minu meelest Mailis Reps räägib seal oma artiklis tõsiselt sellest, et iga erakond tahab olla võimul ja selles osas on tal õigus," märkis Ratas.

Ratase sõnul ei tähenda see, et talle Reformierakond äkki sümpaatne tunduks, kuid ta arvab, et kõikidel erakondadel on õppida sellest, kuidas Reformierakond on suutnud valitsuses olla.

"Pigem kaldub minu sümpaatia, kui me räägime poliitilistest eelistustest, koalitsiooni poolele, kus koalitsioon oleks tulevikus sotsiaaldemokraatidega. Kas kaksikliit või miks ei võiks neid partnereid ka rohkem olla. Seda peab näitama tulevik, kui palju on matemaatiliselt võimalik seda koalitsiooni teha."