Eesti sõjameeste mälestuskirikus Toris toimub esmaspäeval vabadusvõitluse mälestusele pühendatud jumalateenistus, millest võtab osa vabariigi president Toomas Hendrik Ilves. Seal süüdatakse ka jürituli, mis saadetakse tõrvikute ja laternate abil teele üle Eesti.

Tallinnas saab Jüriöö tähistamine alguse kell 19 raekoja platsilt, kuhu saabub Toris süüdatud tuli.

Tule võtab vastu Tallinna linnapea, kes annab selle üle kolmele ratsanikule. Tuli toimetatakse ratsanike poolt läbi linna Jüriöö parki.

Orienteeruvalt kell 20.00 saabuvad ratsanikud koos tulega Jüriöö parki, kus on üles on rivistatud üksik-vahipataljoni ja üksik- sidepataljoni võitlejad, mängib Eesti piirivalve orkester. Toimub ka üksik- sidepataljoni möödamarss.

Kõnesid peavad Tallinna linnapea Edgar Savisaar, riigikogu esimees Ene Ergma ja riigikogu liige Meelis Atonen.

Ürituse lõppedes suunduvad külalised hotell “Susi” “Vana Mõõga” restorani vastuvõtule.

Linnarahvale pakub kaitseliit sõdurisuppi, sponsorid jagavad joogipoolist.

Toris süüdatud ning tõrvikute ja laternate abil üle Eesti teele saadetud jürituli jõuab ka Pärnusse, kus tule võtavad vastu linnavalitsuse ja volikogu liikmed. Pärnu noorte puhkpilliorkestri saatel süüdatakse jüriöölõke kesklinnas Munamäel kell 18.00.

Samuti viivad linnavalitsuse liikmed tule Raeküla linnaosasse Vanakooli, kus toimub kell seitse linnavalitsuse traditsiooniline töökohtumine linnaosa elanikega.

Pärnusse toovad tule Eesti Reservohvitseride kogu liikmed.

Linlasi, kes tahavad Torisse sõita, ootab kell 11 kaitseliidu maja ees Pikk 20 buss, mis toob soovijad pidulike ürituste lõppemise järel Torist Pärnusse tagasi.