„Edukaks võitlemiseks korruptsiooniga ning kvaliteetse tervishoiuteenuse tagamiseks  on vajalik tervishoiu riskid kaardistada, tuua välja pettuste levikuala ja sagedus ning teha plaanid olukorra muutmiseks,” selgitas Diana Kõmmus justiitsministeeriumi avalike suhete teenistusest.

Seni on tervishoiu korruptsioonile juhtinud tähelepanu ka 2006. aastal justiitsministeeriumi ja Tartu ülikooli korruptsiooniuuring, millest selgus, et 14 protsendile elanikest on andnud arstid märku, et sooviksid saada raha, kingitusi või vastuteeneid.

Korruptsiooniuuringuks taotleb ministeerium Euroopa sotsiaalfondist 405 000 krooni. Peale korruptsiooniuuringu on ministeeriumil kavas ka perevägivallaanalüüs, fondidest taotletakse selle jaoks 360 000 krooni.

Statistikaameti uuringu koha­selt on viimase aasta jooksul ligikaudu 10% elanikest kokku puutunud paarisuhte vägivallaga ning kuna perevägivald on üks peamisi kuritegevust soodustavaid tegureid, siis ministeerium kavatseb selle kaudu kuritegevuse vähendamisega alustada. „Siiani pole kohaliku omavalitsuse ega riigi tasandil välja töötatud ühtset meetodid nende perede tuvastamiseks, kus on suurem risk perevägivalla esinemiseks, mistõttu puudub ka süsteemne lähenemine nende pere­de abistamiseks,” sõnas Kõm­mus.