A. Le Coq´i tänase teate kohaselt pruuliti uus õlu Põhiseaduse Pilsner joogitootja ja justiitsministeeriumi koostöös ning on pühendatud Eesti Vabariigi põhiseaduse 15. aastapäevale.

"Tegemist on vaid ühe osaga põhiseaduse 15. aastapäevale pühendatud üritustest ja ettevõtmistest, mille eesmärgiks on põhiseadust rahvale lähemale tuua," kommenteeris uue pilsneri väljaandmist justiitsminister Rein Lang. "Kõik on oodatud 7. septembril kell 19.00 Tartusse Toomemäele, kus toimub suur rahvapidu meie põhiseaduse juubeli tähistamiseks."

"Ja nagu näha, on Põhiseaduse Pilsner oma eesmärgi täitnud - lõpuks ometi paelub põhiseadus ka Eesti rahva ja meedia tähelepanu," lisas justiitsminister.

Ka A. Le Coq’i juhi Tarmo Noobi sõnul on ettevõttele "suur au anda ühele oma tootele väärikas Eesti Vabariigi põhiseadust esindav nimi". “Meie eesmärk oli tähistada väärikalt põhiseaduse 15. juubelit ning tuua samas see inimestele lähemale,” ütles Noop.

Justiitsministeeriumi pressiesindaja Mart Siilivaski sõnul osutus A. Le Coq valituks seetõttu, et ettevõte paikneb Tartus. "Ka põhiseaduse aastapäevale pühendatud rahvapidu toimub Tartus," selgitas Siilivask. Ministeeriumi poolne koostöö seisnes Siilivaski sõnul vaid selles, et pidustusi organiseeriv töörühm käis vastava idee välja.

Pressiesindaja põhjendas õlle eelistamist muudele jookidele sellega, et "see on juba sajandeid olnud Eesti rahva jook".

Spetsiaalselt tähtsündmuseks välja töötatud õlu Põhiseaduse Pilsner on müügil vaid juubeliperioodil - ligikaudu kolm kuud.

Põhiseaduse Pilsner on 4,2% suuruse alkoholisisaldusega hele õlu, mis tuleb müügile 0,5- liitristes klaaspudelites. Eesti riigi ühe alustala nime kandva õlle soovituslik müügihind on 7,5-7,9 krooni.