Päästetööde juhi Jaak Janno sõnul on olukord kontrolli all. Põhitegevus käib turbaväljadel ning aktiivset põlenguala üritatakse pidevalt vähendada. Hetkel hinnatakse aktiivseks põlengualaks umbes 70 hektarit.

Janno sõnul pidurdab kustutustöid tuul, mis puhub tulekolded intensiivselt hõõguma ning lükkab tule sügavale turbapinnasesse.

12.juulist käib töö Illuka vallas Agusalus, kus täna oli kustutustöödega hõivatud 125 inimest. Endiselt on probleemseim põlenguala lõunakülg, kus jätkuvalt käib aktiivne kustutamine umbes 200 hektaril. Päästetööde juhi Tauno Suurkivi sõnul kogu põlenguala peerimeeter voolikuliinidega kindlustatud ning kustutustöödega liigutakse sügavamale põlenguala sisemusse.

Homme hommikul tehakse põlengualade kohal vaatluslend helikopteriga ning täpsustatakse põlengukollete suurusi ja asukohti.

Jätkuvad ka 15.juulil alanud kustutustööd Narva linnas Elektrijaama lähedal, kus põleb 3 ha turbapinnast. Umbes sama suurel alal jätkub põlengu kustutamine ka Oru turbaväljadel, millega alustati 16.juulil. Orus on kustutustöödel kümmekond meest ning buldooser.

Harjumaal jätkuvad kustutustööd Kiili vallas Luigel, Saku vallas Männikul ja Lasnamäe linnaosas Suur-Sõjamäel.

Metsa- ja maastikupõlengud:

Harjumaa (sh Tallinn) - 234

Hiiumaa - 3

Ida-Virumaa - 180

Järvamaa - 15

Jõgevamaa - 11

Läänemaa - 7

Lääne-Virumaa - 42

Põlvamaa - 19

Pärnumaa - 31

Raplamaa - 7

Saaremaa - 14

Tartumaa - 37

Valgamaa - 16

Viljandimaa - 17

Võrumaa - 17