Mustamäel Männipargis peaks juuni lõpuks valmima uus kõlakoda, mille kavandamisel võeti eeskujuks linna seni ainuke väike kõlakoda Nõmmel Vabaduse pargis aadressil Nõmme-Kase 12b.

Mustamäe linnaosa linnamajanduse osakonna juhataja Enn Allikmäe selgitusel ehitati uus laulukaar siiski ühe meetri võrra kõrgemale alusele, sest maapind on Männipargis teistsugune.

“Nii on rahval laval toimuvat parem jälgida, sest looduslik kalle Männipargis puudub,” põhjendas Allikmäe.

Laulukaare lavaosa on 70-ruutmeetrine ja metallkonstruktsioonidele on ehitatud puust viltune ovaalkatus.

“Männipargis toimub suurem osa Mustamäe rahvapidudest ja väliüritustest ja alati tellitakse kontsertide korraldamiseks kokkupandav lava ja telk. See on kallis lõbu,” rääkis Allikmäe.

Linnamajanduse osakonna juhataja sõnul loodeti kõlakoda valmis saada juba eelmisel aastal, kuid takistuseks sai see, et esialgu ei jõutud rajatise asukoha suhtes kokkuleppele.

“Loodame hoone sel aastal valmis saada ja juba suvel seal üritusi teha,” ütles Allikmäe.

Teede ja projektijuhtimise aktsiaseltsi juhatuse liikme Margus Kuusmanni sõnul alustatakse Männipargis töid niipea kui ilm seda lubab ehk kohe, kui lumi on sulanud.

Koos projekteerimisega läheb ehitus maksma 1,47 miljonit krooni.

Kõlakoda hakkab ehitama  Rihti Projekt AS ja projekti on koostanud projekteerimisbüroo Sille OÜ.

Oodatakse lume sulamist

Kojal on esinemiste tarvis olemas ka elekter ja proÏektorite kinnitamise kohad.

Allikmäe sõnul loodetakse ürituste tarvis Männipargi trollide lõpp-peatuse poolsesse külge ehitada ka avalik käimla.

Tallinna kommunaalameti juhataja asetäitja Peep Koppeli sõnul ehitatakse kõlakoda Mustamäe linnaosa soovi põhjal. Ta ei osanud öelda, kas mõnda Tallinna linnaossa võiks veel uus kõlakoda kerkida.