Laev hakkab väljuma reisisadamast kolm korda päevas, hooaeg on kavandatud aprillist jõuludeni. Uus laevaliin avatakse 12. juunil. Reis kestab poolteist tundi.

Nordic Jet Line’i tegevdirektor Mikael Granrot ütles, et nende sihtgrupi suurema osa moodustavad ilmselt ärimehed.

“Kuigi Tallinna ja Helsingi vahel kurseerib palju aluseid, ei ole kiiret ja mugavat merereisi pooldajail olnud võimalust oma autot kaasa võtta,” lausus Granrot. “Suurema osa sellistest inimestest moodustavad ärimehed ja nemad ongi meie sihtgrupp. Projekti algatamisel keskendusime mugava, turvalise ja kiire praami ideele.”

Katamaraan on ehitatud Norras Kvaerner Fjellstrandi laevatehases, kolmekorruselisel alusel on pikkust 60 ja laiust 16,5 meetrit, sõidukiirus on kuni 36 sõlme. Sõitu tasandavad arvutil juhitavad stabilisaatorid.

“Reisi teevad mugavaks laeva suured mõõtmed ja siseruumide avarus,” ütles pressiesindaja. “Ärimeestele on mõeldud kõrgetasemeline äriklass, kus pakutakse kuumi ja külmi sööke-jooke.”

Uue laevafirma kinnitusel küsib Nordic Jet kaubaauto üleviimise eest senisest väiksema summa, sest autokoha hind hakkab sõltuma auto pikkusest, mitte kõrgusest.

Laeva operaatoriks on eelmise aasta sügisel loodud AS Nordic Jet Line, mille suurimateks omanikeks on Saksa ja Norra reederi- ja investeerimisfirmad.

Nordic Jeti projekti investeeriti kokku 315 miljonit krooni.

Järgmisel aastal tahetakse liinile tuua veel üks katamaraan.