Looduskaitseseadus ähvardas meest kuni 50 000 kroonise rahatrahviga, vahendab ETV saade Pealtnägija oma kodulehel.

Et Keila vallas Tuulna külas elav Taivo on ka väikest viisi puuskulptor, siis vedas ta Kohilast oma koduhoovi aia taha suure puutüve, millest siis hiljem mõni mesikäpp, kotkas või rästik välja nikerdada.

Kui aga Keila keskkonnateenistuse järelevalveametnik kontrollreidil Taivo Tõnismäe aia taha sattus, kukkus ta koheselt oma fotoaparaadi välklampi sähvima, et „ebaseadusliku raie” sündmuspaik jäädvustada. Aga kohaliku võimumehe liigne usinus end seekord ära ei tasunud.

Taivo pidi järelevalvajale selgeks tegema, et puutomp on sinna vaid paar nädalat varem ise toodud. „Ei tea, kas ametnik ei mõistnud minu vastust, aga ta hakkas väitma, et tal on ju tõendid foto kujul ka olemas,” ütles Tõnismäe. „Ma ütlesin, et jah pilt on teil küll, aga ainuke häda on selles, et sellel puul ei ole juuri all. Ta on mu enda püsti pandud.”

Keila vallavalitsus möönis oma liigset agarust ja vabandas rekkajuhi ees. „See on selline usinuse ja eksituse tagajärg, sest tõesti jäi selline mulje nagu puu oleks maha võetud,” ütles Keila vallavanem Kadri Kreisman.