puiesteel kinni hetkel, kui ta sõitis trollis.

Vastupanu mees osutada ei jõudnud, kuigi kandis vöö vahel laskevalmis ebaseaduslikku püstolit TT koos kahe padrunisalvega. Kinnipidamise ajal kandis Nikiforov seljas jopet, millelt oli lõiganud tasku juurest ära sisemise

voodri, et ka käsi taskus kandes oleks võimalik märkamatult ja kiiresti haarata relva.

Järgnenud päeval, 28. märtsil teostas keskkriminaalpolitsei läbiotsimise Nikiforovi ajutises elukohas Tallinnas Akadeemia teel, mille käigus leidis ja võttis ära veel kaheksa püstoli TT padrunit. Samal päeval esitas uurija Nikiforovile esialgse süüdistuse, mis puudutab politseiametiniku suhtes vägivalla katset ning tulirelva ja laskemoona ebaseaduslikku hoidmist ning omandamist.

Tallinna Linnakohus andis 3. aprillil loa võtta süüdistatav kuni 22. juulini vahi alla. Eestis viibib Nikiforov illegaalselt. Süüdistuse järgi viskas Nikiforov 22. jaanuaril kella 15 ajal Tallinnas Koplis aadressil Sepa tänav 19 asuva maja hoovis tema isikut kontrollida püüdnud Tallinna politsei Põhja politseiosakonna naistöötaja jalgade ette lõhkeseadeldise ning põgenes.

Politseinike majja sisenedes hüppas Nikiforov aknast hoovi. Talle järgnenud politseinike ta granaadiga viskaski.

Keskkriminaalpolitsei organiseeritud kuritegevuse osakonna ülemkomissari Ahti Truupõllu sõnul

tuvastas uurimine, et tegu oli käsigranaadiga.

"Oli vaid õnnelik juhus, et kumbki kriminaalpolitseinik vigastada ei saanud. Seetõttu esitasime Aleksei Nikiforovile süüdistuse lähtudes seisukohast, et tema eesmärgiks oli politseitöötaja tapmine või talle vähemalt raske kehavigastuse tekitamine," lausus Truupõld.