Kübara sõnul on karupojal isu hea ja tõenäosust tema ellujäämiseks kasvab iga päevaga. Nägijaks saab mõmmik arvatavasti 28. jaanuari paiku.

Kui ükski ootamatu tõbi karu ei taba, lastakse loom vabadusse leidmiskoha ligiduses juunikuus, et ta inimestega liialt ära ei harjuks, ütles Kübar. Mustaks kutsutakse mõmmi seetõttu, et ta teistest pesakonna karupoegadest tumedam oli.

8. detsembri õhtul suri taastuskodus teine kolmest Kaalepi metsas leitud karupojast. Ligi nädalavanune karupoeg jäi haigeks 7 jaanuaril. Samal päeval suri esimene karupoeg.

Veterinaar püüdis kümme tundi haige mõmmiku elu päästa, kuid väike organism ei pidanud vastu. Vähem kui nädalavanused karupojad said külma, kui karuema nad pesasse üksi jättis.

Järvamaal Kaalepi metsas metsseajahti pidanud jahimeeste koer peletas emakaru pesalt minema ja jahimehed viisid kolm mahajäetud karupoega Nigula loomade taastuskeskusesse.

Noorimad emata jäänud ja Nigulas elule turgutatud karupojad on Kübara teada olnud kahenädalased. Need toodi Valgamaalt, kus jahimehed olid emakaru maha lasknud.