“Etiketi järgi on nii, et kui president saabub, siis teenistus algab, aga kuidas, sellest ma ei saa aru,” lausus Ruiso. “Kuidas sa ütled inimesele jõulude ajal, et tema ei mahu jumalateenistusele? Te ei kujuta ettegi, mis tähendab jõululaupäev Kaarli kirikus!”

Jõululaupäeval hakkavad inimesed kirikus istumiskohtade saamiseks kogunema pool tundi enne teenistuse algust. Kui kõik 1500 istekohta on kinni, saavad vahekäigud tihedalt inimesi täis ning liikuda pole võimalik. Nii mahutab kirik umbes 4000 inimest.

Presidendi pressinõunik Ester Šank lootis, et probleeme Rüütli saabumisega ei tule. “Presidendi saabumine on kooskõlastatud kiriku juhtkonnaga. Meil on olemas abilised ja tõenäoliselt inimesed märkavad presidendi tulekut ning annavad teed.”

Ettevalmistused jõuluülekandeks ja presidendi saabumiseks Kaarli kirikus ei erine palju tavapärasest jõululaupäeva kontsertide jaoks tehtavast eeltööst, ütles kirikumees Ruiso.

Täna keskpäeval hakkavad kirikus positsioone sisse võtma telemehed ja pommikoerad kontrollivad ruumid üle. Juba eelmise nädala algul toodi kirikusse traditsiooniliselt kaks kuuske mõlemale poole altarit. Kombekohaselt helistatakse suurte teenistuste puhul elektrooniliselt lülitatavat kirikukella tund, pool tundi ja vahetult enne teenistuse algust.

Kell neli algavat ja kell kuus õhtul ETV-s näidatavat jumalateenistust teenib EELK Kaarli koguduse õpetaja piiskop Einar Soone, jutlustab peapiiskop Jaan Kiivit ning kaasa teenivad õpetaja Jaak Aus, diakon Lauri Kurvits ja diakon Saima Sellak.

Rüütel veedab jõulud Paslepas

Pärast jõululaupäeva jumalateenistust Kaarli kirikus sõidab president Arnold Rüütel jõulusid veetma Paslepa suvekodusse.

Paslepas on Rüütel lubanud anda 26. detsembril ajakirjanikele mõned intervjuud ning 27. detsembril naaseb ta Tallinna.

Presidendi pressinõunik Ester Šank ütles, et ei saa rääkida presidendi jõuluplaanidest täpsemalt, sest eraasju pole kombeks kajastada.