Vallavolikogu esimees Jaan Stern ütles, et soovis juba kolme aasta eest vallavalitsuses tööle asudes öist alkoholimüüki keelustada, aga volikogu polnud toona sellega päri. "Nüüd tõstatasid sama küsimuse üles korrakaitsekomisjoni liikmed," rääkis Stern.

Öise viinamüügi keelustamisega loodetakse parandada Kadrina turvalisust. "Kadrina keskel ööpäeva läbi lahti olnud Paruni poe juurde kogunesid möödujaid häirinud ja alkoholi pruukinud noortekambad. Samas pole politsei võimeline pidevalt alkoholi müümist kontrollima," selgitas Stern.

Otsus puudutab ööpäevaringselt avatud kauplusi Kadrinas ja Huljal ning bensiinijaamu Kadrinas ja Viitnal, samuti osaliselt Kadrina viinapoodi, mis seni oli lahti kella kümneni õhtul.

Viieteistkümnest kohalolnud vallavolinikust hääletas keeluseaduse poolt kaksteist, üks oli erapooletu, kaks olid vastu.

Otsuse vastu hääletanud Lahemaa rahvuspargi asedirektorist vallavolinik Teet Koitjärv leidis, et enne keelamist oleks vaja tõhustada kontrolli müügikohtade üle. "Keelav otsus võib kaasa tuua salaviina leviku," väitis Koitjärv.

Samuti vastu hääletanud vallavolinikust talunik Ülo Kais leidis, et kell üheksa õhtul on müügikeelu kehtestamiseks liiga vara. "Sel ajal tuleb talunik suvel alles heinalt ja tahaks pudeli õlut juua," rääkis Kais.

"Vallavolinikud läksid keeluseadust vastu võttes lihtsama vastupanu teed. Kui nad ei suutnud asula vahel avalikku korda tagada, siis tuldi kaupmeeste kallale," leidis senini ööpäevaringselt lahti olnud Paruni poe juhataja Maimu Langeproon.