22. juulil, Kadrioru pargi 289. sünnipäeval avatakse pargikülastajatele erksates värvitoonides särav tänapäevane lastepark ning endises lustlahoones pargi infopunkt.


Kardioru pargi juhataja Ain Järve sõnul on lastepargis Ameerikast toodud 15 eri atraktsiooni, millest osa on Eestis esmakordselt, nii et põnevat tegevust leiavad seal nii päris pisikesed kui ka juba puberteediealised.

“Alguses vajab see pargiosa kindlasti harjumist, sest iga element omaette on nii äge,” lubas Järve lastele pikemat avastamisrõõmu. Ühtlasi on tegemist Eesti kõige turvalisema mänguväljakuga, kus kõik atraktsioonid on lapsesõbralikest materjalidest ja liivaga ümbritsetud. Tavalise asfaldi asemel on kasutatud pehmemat, staadionikatet meenutavat materjali. “Eks kogu see asi ole pargi jaoks natuke liiga kärts, aga muidu ei meelita ju lapsi ligi,” muigas Järve atraktsioonide värvikirevuse üle.

Aiaga piiratud lastepark jaguneb omakorda väiksemateks osadeks, lisaks kolmele mänguplatsile on seal eraldi kiigeplats, värviline keksukast, lastelava ja värviliste kaladega minipurskkaev, kust saab tänuväärset abimaterjali liivakookide valmistamiseks. Suuremate laste jaoks on oma nurgake, kus saab teha tasakaaluharjutusi ja breikarihüppeid.

Lustlasse tuleb infopunkt

Pargi sünnipäeval avatakse külastajatele ka kunagine lustlahoone, kus jagatakse parki ja rosaariumi tutvustavaid infovoldikuid ning müüakse pargi meeneid. Ettevalmistamisel on põhjalik pildialbum pargist. Kuigi väljast on hoone juba korda tehtud, on sisetööd veel pooleli.