9. jaanuaril avastas 33aastane Raili peale sisseostude tegemist, et on kaotanud rahakoti ning pöördus seepeale politseisse, teatas Ida politseiprfektuuri pressiesindaja Mari Riina Rist Päevaleht Online'ile.

Koos politseiga mindi otse kauplusejuhataja jutule ja salvestiste läbivaatamisel selgus, et Raili oli rahakoti maha pillanud. Järjekorras olnud vanem meesterahvas nägi seda ja lükkas rahakoti leti alla, kus ta sobival momendil üles tõstis ning taskusse pistis. Mehe elukoht selgitati kohe välja ja rahakott saadi kiirelt tagasi.

„Politseinikud käitusid professionaalselt. Ma polnud veel kojugi jõudnud, kui mulle tagastati rahakott. Õigemini kulus politseil 15 minutit rahakoti tagastamiseks”, ütles Raili.

„Tahan kodanikele meelde tuletada, et vähegi väärtuslikud leitud esemed tuleb politseisse tuua. Asja omastamine on samamoodi kuritegu nagu asja varastamine”, ütles Rakvere politseiosakonna vanemkomissar Enn Kuusik.

Karistusseadustiku järgi saab isikut, kes omastab või kasutab võõrast vallasasja karistada rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistusega.