Omavahel tülli pööranud Tallinna automessi korraldajate kemplemine jätkub ning endiselt on mõlemad pooled veendunud, et aprillis toimub vaid nende autonäitus.

Vaatamata autode müügi- ja teenindusettevõtete Eesti liidu (AMTEL) ning turundusettevõtte Orangetime hoogsatele ettevalmistustele, et  korraldada aprillis uus automess Tallinn Motorshow 2008, ei ole jonni jätnud ka vastaspool.

Rahvusvahelise autotootjate liidu (OICA) Eesti esindus ja Eesti Näitused on kindlad, et ilma OICA toetuseta ei ole võimalik Eestis autonäitust korraldada. OICA annab välja rahvusvahelist autonäituste kalendrit ja sellesse on kantud aprillis Motorex 2008.

OICA Eesti esindaja Urmas Põld on kindel Motorexi toimumises Eesti Näituste messikeskuses. Selleks toetub ta OICA peasekretär Yves van der Straateni oktoobrikuisele Tallinna külastusele ning kahele Eesti automüüjate liidule saadetud kirjale, milles peasekretär kutsub osapooli üles juhinduma Motorexi korraldamise koostöölepingust Eesti Näituste messikeskuses.

Toetus võib kaduda

AMTEL-i juhatuse esimehe Jaak Uudla sõnul on OICA kalendrist väljajäämise korral kaduvad autotootjate toetused müüt ja kalendrisse mittekuulumine ei mõjuta Eesti automüüjate plaani korraldada Saku suurhalli juures oma autonäitus. “Üritus ei jää ära, isegi kui me OICA kalendrisse ei satu, kuigi tahaksime sinna pääseda. Selleks on meil vaja aga Urmas Põllu nõusolekut,” selgitas Uudla. “Tegime OICA sekretärile märgukirja, milles selgitasime, miks soovime autonäituse kohta muuta ning andsime teada, et Põld ei esinda Eesti automüüjate huvisid. Saime hiljuti juba vastuse, kus paluti saata põhjalikum info meie korraldatava ürituse kohta.”