„Uurimisel on kahtlused, et Pärnu linnavalitsuse ametnikud üritasid luua põhjendamatult soodustingimusi ja eeliseid tänavu mais väljakuulutatud Pärnu linna tänavate hooldustöödega seotud riigihankes osalenud ettevõttele,“ ütles Lääne ringkonnaprokuratuuri esindaja Külli Kivioja. Ta märkis, et nimetatud ettevõte hanget ei võitnud, kuid kahtlustuse järgi rikuti ametnike poolt riigihangete seaduse nõudeid eesmärgiga tagada just eelistatud ettevõtte hinnapakkumise edukaks tunnistamine.

Eesti Päevalehe käsutuses on hankepaberid, millest selgub, et võitja OÜ Rapla Teed kõrval osales pakkumisel ka Pärnu tänavate endine hooldaja AS Baltifalt ning AS Cleanaway. Rapla Teede pakkumine oli ligi 57 miljonit krooni. Eesti Päevalehe andmeil oli Baltifalti pakkumine suurusjärgus 59 miljonit krooni.
Cleanaway aga pakkus teistest koguni ligi kaks korda kõrgemat hinda, Eesti Päevalehe andmeil suurusjärgus 103 miljonit krooni.

Baltifalti tegevdirektor Peeter Tamm ütles, et „mõistetavatel põhjustel ei soovi ta teemat kommenteerida“.

„Kõige õigem oleks öelda, et ma ei saa praegu kommenteerida, kas meie ettevõte on uurimise all,“ kommenteeris Cleanaway esindaja Argo Luude. „Aga muidugi pole meie pakutud hind etalon, sest me pole Pärnu linnas varem seda teenust pakkunud. Võib-olla läksid meie arvutused valesti, aga odavamalt ei olnud meil võimalik,“ lisas Luude.
Hanke võitja Rapla Teed juht Tõnu Vilipuu märkis, et nemad tegid oma pakkumise kõigile nõuetele vastavalt. „Küll tundus, et meid üritati hankelt kõrvale tõugata, - võõrad või nii -, küsiti erinevaid totraid asju juurde, millele me muidugi suutsime küll vastata,“ ütles Vilipuu.
Kaitsepolitsei tunneb huvi Pärnu teede ja tänavate hooldushanke vastu aastatel 2008-2014.
Kaitsepolitsei alustas reede hommikul läbiotsimist Pärnu linnapea Mart Viisitamme ja abilinnapea Simmo Saare tööruumides.
Kriminaalmenetlus käsitleb riigihangete teostamise nõuete rikkumist ja näeb süüdimõistmisel ette kuni aastase vangistuse.