„Sellel nädalal tuleb teha veel natuke tehnilist tööd. Kaitseminister peab üle vaatama, et riigisaladuseks olevad asjad, mis puudutavad eelkõige kaitseväe struktuuri, ei muutuks ootamatult kõigile kättesaadavaks,“ rääkis justiitsminister Rein Lang tänaselt valitsuse pressikonverentsil.

Lang teatas, et luureskandaali kriminaalasja lõpetamise andmed muutuvad valitsuse otsusega avalikuks tuleval nädalal.

Riigiprokuratuur lõpetas mullu märtsis kriminaalasja sõjaväeluure jälitustegevuse uurimiseks ja tuvastas, et kaitsevägi tegeles 2004. aastal küll ebaseaduslikku jälitustegevusega, ent süüdi pole selles keegi.

Uurimise käigus selgus, et aastatel 2005-2006 koostati ja säilitati Kaitsejõudude Peastaabis (KJPS) ettekandeid, mis põhinesid avalikest andmebaasidest saadud teabel ja ametnike tähelepanekutel. Sellisel moel teabe hankimist ei saa prokuratuuri hinnangul käsitleda jälitustegevusena.

Riigiprokuratuur teatas, et ebaseadusliku jälitustegevusena tuleb aga käsitleda KJPS-i ametnike poolt 2004.aastal teostatud jälitusmenetlust, millega koguti andmeid kolme isiku kohta.

KJPS-i ametnikud viisid jälitustoiminguid läbi tuginedes jälitustegevuse seaduse paragrahvile, mis käsitleb vajadust otsustada isiku juurdepääs jälitusteabele või tema lubamine tööle jälitusasutusse.