Lisaks Kasepõllule ja Salustele süüdistatakse relvade salakaubaveos endist piirivalvurit Aivar Lepikut, endist tolliinspektorit Erki Sõrmust, endist kaitseväelast Tom Risti ja kaitseväe endist autojuhti Meelis Smirnovi. Sõrmust süüdistatakse ka tuhande USA dollari suuruse altkäemaksu võtmises ja Smirnovi selle andmises.

Süüdistuse kohaselt toodi Kasepõllu ja Saluste juhtimisel 1994. ja 1995. aastal Soomest illegaalselt Eestisse ligi 2,5 miljoni krooni väärtuses laskemoona ja relvi, peamiselt püstoleid Smith & Wesson ja FM. Pisut alla saja püstoli müüdi kaitseväelastele ja

kaitseliitlastele, üle tuhande relva saatuse kohta aga andmed puuduvad.

Linnakohtu sekretär ütles ETAle, et eile ja täna kuulas kohus eksohvitseride kriminaalasjas üle tunnistajaid ja homme peaks asi jõudma juba kohtuvaidlusteni.

Algselt oli eksohvitseride vastu algatatud relvaäri protsessi süüdistatavate hulgas ka erukindral Aleksander Einseln, kuid kui protsess algas kohtunikuvahetuse tõttu selle aasta algul otsast peale, eraldati võimu kuritarvitamises süüdistatud Einselni ja teise kohtualuse, Soome relvafirma Ultramatic OY esindaja Lauri Väino Juhani Ravanti, kriminaalasjad peastaabi ohvitseride kriminaalasjast.

Erukindral Aleksader Einseln nimetas relvaäriprotsessis enda süüdistamist naljanumbriks ja on väitnud, et see on tema poliitiline tagakiusamine.

Kaitsepolitsei viis kaitsejõudude peastaabi illegaalse relvaäri kriminaalasja eeluurimise lõpule juba 1997. aasta kevadel. Kapo süüdistab Aleksander Einselni kaitseväe juhatajana võimu kuritarvitamises, kuna ta andis kaitseväe endistele ohvitseridele Manivald Kasepõllule ja Olev Salustele loa relvaküsimustega tegelemiseks.