Kaitsejõudude peastaabi relvaäri kohtuprotsess algas juba 1997. suvel, kui asja arutamist asus juhtima kohtunik Ivi Keskküla. Hiljem siirdus Keskküla tööle Tallinna ringkonnakohtusse ning protsessi juhtimise võttis üle kohtunik Jaan Puskar.

Kolmas kohtunik, kes relvaäri protsessi juhtima asus, oli Katre Poljakova, kes asendas haigestunud Puskarit. Hiljem jäi Poljakova lapsepuhkusele ja neljanda kohtunikuna asub järgmisel aastal protsessi juhtima Merle Parts.

Kaitsepolitsei süüdistusega on kohtu all kokku üheksa meest, sealhulgas ka kaitseväe endine juhataja Aleksander Einseln (69), kaitsejõudude peastaabi endine ülem Arvo Sirel (56), Soome relvafirma Ultramatic OY esindaja Lauri Väino Juhani Ravanti (70) ja peastaabi endine rahandusülem Olev Saluste (35).

Peale nende ja Ravanti on kohtu all veel ekspiirivalvur Aivar Lepik (29), Tallinna ekskomandant Manivald Kasepõld (48), endine kaitseväelane Tom Rist (29), ekstolliametnik Erki Sõrmus (29) ja Kaitseliidu Jäneda rühma endine pealik ning kaitsejõudude peastaabis ajateenijana autojuht olnud Meelis Smirnov (29).

Aprillis taasalanud kohtuprotsessil nimetas erukindral Einseln tema vastu esitatud süüdistust võimu kuritarvitamises naeruväärseks ja märkis, et tegemist on poliitilise tagakiusamisega.

Kaitsepolitsei süüdistuse järgi toodi Saluste ja Kasepõllu juhtimisel ning Einselni teadmisel 1994. aasta sügisest 1995. aasta suveni illegaalselt Eestisse ligi 2,5 miljoni krooni väärtuses püstoleid Smith & Wesson, FM ja pumppüsse ning laskemoona.

Kaitsejõudude peastaabi nimel Soome firmalt Ultramatic OY ja Hantaurus tellitud ligi 1500 relvast müüdi alla saja kaitsejõudude peastaabi töötajatele, ülejäänud relvade saatus on seni teadmata.

Relvade võimalik müümine Venemaale on andnud alust süüdistada Eestit relvatransiidis.

Relvaäri kriminaalasi on Tallinna linnakohtus juba alates 1997. aasta juulist, kuid seni on kohus seda advokaatide ja kohtualuste pidevate haigestumiste tõttu korduvalt edasi lükanud.