„Kaitseliidu puhul oluliseks pidada järjekindlalt tuginemist vabatahtlikkuse ja funktsionaalsuse printsiibile, suurendades ennaktempos rahastamist, samas püstitades talle ka konkreetsed ja realistlikud ülesanded,“ ütles Aaviksoo Päevaleht Online’ile.

„Kaitseliitu ei ole kavas reorganiseerida, vaid anda tema arengule uus selgel alusel põhinev impulss, mille lähtekohad said kirja pandud Kaitseliidu arenguteesides,“ lisas ta.

"Kaitseliidule riigieelarvest eraldatavad rahalised vahendid pole meile mitte eesmärgiks omaette, vaid vahendiks meile püstitatud ülesannete täitmisel", rääkis kolonelleitnant Lumiste.

Kaitseminister Aaviksoo veendumusel tuleb pöörata erilist tähelepanu ka Kaitseliidu eriorganisatsioonide arendamisele.

"Hinnates neid tuhandeid vabatahtlikke, kes oma vaba aega kaitseliidu noorteorganisatsioonidesse panustavad, peame pakkuma noortele parimaid arengu- ja tegutsemisvõimalusi. Just see on Kaitseliidu noorteorganisatsioonide missioon," lisas ta.

Lisaks lepiti kokku, et Kaitseliidu eriorganisatsioonide mitmekülgseks arendamiseks luuakse töörühm, kuhu kaasatakse Kaitseministeeriumi, Haridus- ja teadusministeeriumi ja Kaitseliidu esindajad.