Eile selgus aga, et Ingvar Bärenklau on siiski juba juuli algusest saati kaitseministeeriumi palgal ja Eesti Päevalehele udutamist põhjendas ministeeriumi avalike suhete osakond sellega, et Bären­klau palkamiseks tõepoolest ei korraldatud konkurssi ja ta ei ole osakonna alaline töötaja. „Ingvar Bären­klau töötab kaitseministeeriumis ühe konkreetse projekti raames ja tema ajutine leping lõpeb oktoobri lõpuks,” selgitas ministeeriumi pressiesindaja Hannes Krause. Bärenklau tööks on analüüsida kaitseministeeriumi kommunikatsiooni tervikuna.

EÜS-i liige

Selgusetuks jääb, miks pidas ministeerium niivõrd lihtsa juhtumi puhul vajalikuks hämamist. Delfi on osutanud, et Bärenklau värbamisel võis rolli mängida tõsiasi, et ta kuulub kaitseminister Mart Laariga samasse üliõpilasseltsi, nagu ka skandaali saatel tööle võetud doktor Lauri Vahtre.

Sellise seose lükkas kaitseministeerium tagasi. „Ingvar Bärenklau ajutiselt töölevõtmise juures ei mänginud tema kuulumine erinevatesse kodanikuühendustesse mingit rolli,” ütles Krause.

Ingvar Bärenklau saab palga asemel lepingutasu1644 eurot kuus, nii et neljakuise teenistuse kogusummaks kujuneb ligi 6600 eurot.