Visiidi käigus allkirjastas ta Eesti-Soome vahelise soomukite hanke lepingu millega ostetakse 60 soomukit PASI XA-180 koguhinnaga 112 655 520 krooni.

Teine leping sõlmiti kaitseministeeriumi ja Soome riigile kuuluva soomukite tootjatehase Patria Vehicles OY vahel. Vastavalt lepingule hooldatakse kõik soomukid põhjalikult ja ehitatakse ka osaliselt ringi vastavalt kaitseväe vajadustele. 60 soomukist 51 tarnitakse tavaliste soomustransportööridena, varustatuna lasketorniga millesse kaitsevägi paigaldab oma relvad.

Kaks soomukit ehitatakse ringi pataljoniülema soomukiteks (ehk liikuvateks juhtimispunktideks); kolm soomukit sidemasinateks ja neli soomukit meditsiini/evakuatsiooni masinateks. Lepingu kogumaksumuseks on 68 274 970 krooni.

Lisaks saab kaitsevägi selle lepingu alusel soomukijuhtide ja mehaanikute koolitust, hangib vajaliku koguse varuosade komplekte ning tööriistu ja Patria Vehicles OY teostab kõikide toodete transpordi Eestisse.

Peale hooldust ja ümberehitust muutub ka soomukite mark, uueks nimeks saab olema PASI XA-180EST.

Mainitud lepingutega ei osteta relvi ega ka sidevahendeid. Relvadest paigaldatakse soomukitele raskekuulipildujad mis hangitakse eraldi hankega (hinnanguline maksumus kuni 5 miljonit eesti krooni, summad on juba varem planeeritud riigikaitse eelarvesse). Sidevahenditena tulevad kasutusele kaitseväes laialdaselt kasutatavad Harris marki USA-s toodetud raadiod, mida kaitseministeerium on hankinud ja hangib pikaajalise FMF (Foreign Militay Financing - USA finantsabi programm välisriikide sõjavägedeletagastamatu laenu vormis) abiprogrammi raames

Soomukid võetakse kasutusele scoutspataljonis ja nende funktsiooniks on tagada kergelt ümberpaigutatavatele üksustele maismaaoperatsioonide läbiviimisel mobiilsus ja kindlustada kiirreageerimisvõime operatsioonide teostamisel. Lisaks on soomukite ülesandeks kaitsta isikkoosseisu kuulide ja kildude eest.