Linnavalitsus andis asja uurida kaitsepolitseile, kuna linnavalitsuse juristid leidsid müügitehingut hinnates ametiseisundi kuritarvitusi, ütles täna ajakirjanikele linnapea Tõnis Palts. Konkreetseid isikuid ega nende linnaametnike sekka kuulumist linnapea ei nimetanud.

Tänavu tehtud maa ost oli sundkäik, et ehitustööd seisma ei jääks, ütles abilinnapea Heiki Kivimaa. Küsimus on tema sõnul varasema perioodi tegevuse seaduslikkuses.

Ivi Eenmaa juhitud toonane linnavalitsus kruntide erastamist ei takistanud, kuigi selle vastu protestis Kesklinna halduskogu, viidates, et krundid jäävad ette tulevasele Põhjaväilale ja linn peab need hiljem uuesti tagasi ostma.

Tallinna linnavolikogu revisjonikomisjoni esimees Jaana Padrik ütles eile Postimehele, et suure tõenäosusega soovitab kahe nädala pärast uuesti kogunev komisjon linnavalitsusel vaidlustada Eesti Raudtee poolt Rand & Tuulbergiga tehtud müügitehing kohtus.

"Seda on täiesti võimalik õiguslikult vaidlustada," ütles Padrik. "Eesti Raudtee teadis, et linn tahtis seda ala munitsipaliseerida, samuti on nende tehtud müügiaktide ja -lepingutega mitmeid küsitavusi," ütles Padrik.

Rand & Tuulbergi üks omanikke Raivo Rand ütles Postimehele, et firmal oli raudtee ostmisel kavas see kasutusele võtta ning ostu eesmärk ei olnud linnalt hiljem raha välja nõuda. "Sel ajal ei teadnud keegi, et linnal on selline plaan," ütles ta.