"Mitmete ekspertide hinnangul kulub tervikliku ohvitserikorpuse kujunemiseks vähemalt 20 aastat. Kõrgem sõjakool on korralikku ohvitseriharidust tänaseks andnud juba üle kümne aasta ning olen veendunud, et teiegi seas istub mõni tulevane kaitseväe juhataja," ütles kaitseminister Jaak Aaviksoo sõjakooli lõpetajatele.

"Meie riigikaitse ja eriti kaitseväe arendamisel on võtmeroll ohvitserkonnal," ütles kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneots. "Teie igapäevasest teenistusest hakkab sõltuma meie kaitseväe tugevus."

"Saate oma käsutusse kõige keerukama ja tõhusama relvasüsteemi — Eesti sõduri," ütles lõpetajatele Kaitseväe ühendatud õppeasutuste ülem kolonel Aarne Ermus. "Teist peavad saama oma allüksustes mitte formaalsed, vaid tegelikud liidrid, kelle järel mehed kõhklematult lahingusse tormavad."

Magistriõppe lõpetanud ohvitserid said kahe aasta jooksul pataljoni ja brigaadi staabiohvitseri ettevalmistuse ning sotsiaalteaduste magistrikraadi sõjalise juhtimise erialal.

Kõik KVÜÕA kõrgema sõjakooli lõpetajad saavad ühtlasi ka riigikaitseõpetaja kvalifikatsiooni. Riigikaitse kõrgeim juht president Toomas Hendrik Ilves andis oma 17. juuni käskkirjaga põhikursuse lõpetanud kadettidele nooremleitnandi sõjaväelise auastme.