Täna öösel alustasid kaks eestlast ligi kolm aastat kestvat motoreisi ümber maailma. “Esialgne plaan on põhikontinendid läbi käia. Oleme trajektoori ka paika pannud, aga kui palju see kehtima jääb, on väga raske veel öelda,” rääkis Margus Sootla, kes võtab pika reisi ette koos vastse abikaasa Kariina Tšursiniga. Öösel Paldiskist laeva peale astunud abielupaar suundub esialgu Londonisse.

“Londonis paneme mootorratta Cargo peale ning ise lendame Madridi kaudu Argentinasse Buenos Airesesse,” tutvustas Sootla reisikava ning lisas, et just Argentinas tõeline reis pihta hakkabki.

“Ajastasime reisi just nii, et jõuaksime Lõuna-Ameerikasse siis, kui seal algab kevad,” rääkis Sootla. Lõuna-Ameerikas plaanib abielupaar veeta pool aastat, sealt edasi suundutakse Põhja-Ameerikasse ja seejärel Austraaliasse. Austraaliast sõidetakse Aasia ja Aafrika kaudu tagasi Euroopasse.

“Võiks ju ka kuu ajaga ümber maailma ära käia, aga meie tahtmine on ikkagi seda teha korralikult ja ekspeditsiooni vormis,” ütles Sootla. Ehkki selline mõte tekkis paaril juba kolm aastat tagasi Iraanis käies, algasid põhilised ettevalmistused alles pool aastat tagasi. Kaasad kolisid Tallinnast minema, müüsid maha auto ning ütlesid üles töökohad. “Praegu oleme töötud ja kodutud,” naeris Sootla.

Töö kohapeal

Kui raha reisi ajal otsa saab, siis on nad valmis ka uuesti tööle minema. “Loodetavasti ei pea siis Eestisse tagasi tulema, vaid leiame tööd ikkagi kohapeal, sest see võimendab reisielamust veelgi,” ütles ta.