Põhja ringkonnaprokuratuur ja kaitsepolitseiamet menetlevad kriminaalasja, mille raames peeti eile korduvas pistise võtmises kahtlustatavana kinni Tallinna linnavalitsuse nõunik, teatas prokuratuur.

Kristiine linnaosavanem Mihhail Korb kinnitas Päevalehele, et teiseks kinnivõetuks on linnosavanema asetäitja Aleksander Raide.

Põhja prokuratuuri pressiesindaja Maria-Elisa Rannajõe ütles Päevaleht Online´ile, et kuriteos kahtlustatavaid on võimalik kinni pidada kuni 48-ks tunniks, kuid neid võib vabastada ka varem.

Eile teostati ka läbiotsimised kinnipeetud ametnike töö- ja eluruumides. Läbiotsimiste eesmärk oli koguda täiendavat tõendusmaterjali ning muuhulgas võeti ära ühe ametniku kabinetist suurem summa sularaha.

Ühtlasi on pistise andmises kahtlustatavana kinni peetud üks eraettevõtte esindaja. Nii Ivo Parbus kui Aleksander Raide kuuluvad Keskerakonda.

Kriminaalasja menetletakse Karistusseadustiku paragrahv 293 lõige 2 p 1 alusel, mis käsitleb korduvat pistise võtmist. Kahtlustus käsitleb detailplaneeringute menetlemise protsessi käigus tekkivate probleemide lahendamist raha eest.