Tervisekaitseinspektsiooni nakkushaiguste labor kinnitas täna kaks uue gripi A(H1N1) juhtu. Nakkuse saanud 3-aastane laps ja 50-aastane naine on hetkel haiglas jälgimisel, nende tervislik seisund on hea, teatas tervisekaitseinspektsioon.

Tervisekaitseinspektsiooni peadirektori Tiiu Aro sõnul ei ole uute nakkuste puhul tegemist millegi erakordsega. "Kuigi haiguse tekitaja on uus, on haigus ise oma olemuselt sarnane tavalisele gripile," ütles Aro.

Gripp algab üldjuhul kõrge palavikuga, millega kaasnevad kas köha ja nohu, kurguvalu või liigese- ja lihasvalud. "Vastuse küsimusele, millise viiruse poolt põhjustatud gripiga täpselt tegu on, annab ainult laboratoorne uuring," selgitas Aro.

Esimesena Eestis seagrippi haigestunud mees ise lubati pühapäeval haiglast koju. Tegemist on 29-aastase Tallinnas elava mehega, kes tuli 27. mail tagasi reisilt Ameerika Ühendriikidesse.

Tervisekaitseinspektsioon soovitab kõigil, kes on olnud kontaktis haigetega või saabunud välisreisilt riikidest, kus esineb uue gripiviiruse A(H1N1) riigisisene levik, jälgida järgneva seitsme päeva jooksul oma tervist. Kui peaks tõusma kõrge palavik (38° C ja enam), millega kaasnevad kas köha, nohu või liigese- ja lihasvalud, siis tuleb helistada koheselt perearstile ning rääkida ka oma viimasest reisist või võimalikust kokkupuutest inimesega, kellel on laboratoorselt kinnitatud uus A(H1N1) gripp.

Maailmas on tänaseks kinnitatud üle 19 000 seagripi haigusjuhu. Euroopas on uue gripi haigusjuhtudest teada andnud 26 riiki, nende hulgas ka Eesti.

Küsimuste korral võib pöörduda tervisekaitseinspektsiooni gripi infotelefonile, numbril 510 2270. Küsimustele vastatakse igal tööpäeval kell 8.00 - 17.00.