Akraadia Halduses tehti läbiotsimine seetõttu, et firma juht Priit Altpere osutas Kakumäe Võrkudele juriidilist teenust. Sama Altpere oli ka Trax Teenused juhatuses.

Arkaadia Haldusega seotud anonüümseks jääda sooviva allika sõnul on sellest Kakumäe Võrkude omanduses olevast firmast laenu saanud ka mitu kaitsepolitseiga seotud olnud isikut.

Üks neist on praegune Ida-Virumaa politseiprefekt, endine kapo Virumaa osakonna direktor Aare Vain.

Vain tunnistas, et sai tõesti OÜlt Trax Teenused eelmise aasta lõpul 100 000 krooni auto ostmiseks. “See oli kapo ja politseitöö vahepeal, kui töötasin lühikest aega eraäris,” selgitas ta. Vainu sõnul võttis ta laenu eraisikuna ja seetõttu, et ülikooliaegne grupivend ja hea sõber Priit Altpere oli selle firma omanik. ”Loomulikult tunnen ka endist kolleegi Tikerpet,” lisas ta. Küsimusele, miks ta ei võtnud laenu pangast, vastas prefekt, et intress oli osaühingult laenates soodsam. Laenu tähtaeg on juba sel kuul, kuid ta lubas seda pikendada.

Kuuldust, nagu sooviks kapo keskkriminaalpolitseilt kõnealuse juhtumi uurimist üle võtta, ütles komissar Olari Valtin, et sellel jutul pole alust. “See pole meie uurimisalluvuses ja teiseks ei saaks me seda teha juba eetilistel kaalutlustel, kuna asjaga on seotud üks meie endine töötaja,” sõnas ta. Kakumäe Võrkudest või sellega seotud ettevõtetest laenu saanud kapo ametnikest ei teadnud Valtin midagi.

Suurt kasumit teeninud Kakumäe Võrkudes on endale töökoha leidnud mitu varem kapos ametis olnud inimest. Nii näiteks võttis Tikerpe tööle varem kapo majandusosakonna direktorina töötanud ja seal oma ametikoha kuritarvitamisega vahele jäänud Peeter Puhmi. Lühikest aega töötas veefirmas ka endine kapo raamatupidaja Maimu Treial.

Rahapesu andmebüroo ülemkomissar Arnold Tenusaar vastas küsimusele, kas raha väljalaenamine võib olla üks viis rahapesemiseks: “Võib küll, kui see raha on saadud kuritegelikul teel.”

Praegu rahapesu kahtlustusega vahi all viibiv Kakumäe Võrkude juhatuse esimees Priit Tikerpe lahkus kapo osakonnajuhi kohalt 2000. aasta kevadel. Kohtunik on pikendanud tema vahi all hoidmist 2. aprillini.

Kakumäe Võrkudega on seotud ka abilinnapea Valdimir Panovi süüasi. Tänaseks oma osalusest selle firmas Davõdovi kasuks loobunud Panovi süüdistatakse altkäemaksuvõtmises ja tema teenistussuhe linnavalitsusega on uurimise lõpuni peatatud.