“Ehitus käib läbi investeeringute ning hiljem hakkame seda pinda lihtsalt erinevatele firmadele välja rentima,” rääkis Saveljev.

ÕHTUTI JUBE MÖÖDA KÄIA. Esimeseks allrentnikuks tahab Kalamaja praegu veel tühjale laoplatsile saada RIMI Eesti OÜ, kes plaanib sinna rajada 900- kuni 1000-ruutmeetrise supermarketi.

“Kuigi omanik ei ole meile praegu veel kuupäeva öelnud, tahaksime sinna sisse kolida nii pea kui võimalik,” ütles RIMI tegevdirektor Tiit Elias.

“Mõnes mõttes on kahju, et sinna suur kaubanduskeksus tuleb, sest meil on seal Soo tänaval selline armas väike pood, mis kaob supermarketi tulemusel ilmselt ära,” kurtis tulevasest kaubanduskeskusest paarisaja meetri kaugusel elav Liis Kängsepp (21), “aga samas on nii tore kui sinna tühjale kõledale platsile, kus enne veel kõledamad laohooned olid, tuleb pood. Õhtuti on sealt muidu hästi jube mööda käia.”

Ühe osa kõledast laoplatsist on omanik Arko Vara Majade AS müünud Neste Eesti OÜ-le, kes kavandab sinna oma esimest automaattanklat selles piirkonnas.

“Oleme oma ehituse kavandanud nii, et kui valmivad teised ehitused, valmib ka meie bensiinitankla,” ütles Neste Eesti jaemüügijuht Artur Praun.

PLAHVATAV BENSIINIJAAM. Teist aastat Kalamajas korterit üüriv tudeng Igor Taro (20) on selle piirkonna infrastruktuuri arengu üle küll rõõmus, kuid leiab selles ka mõningad puudusi: “Kuulsin, et hiljuti plahvatas mingi bensiinijaam elumajade lähedal Jõgeval. Natuke ikka teeb ärevaks, kui enda kodu juurde ka midagi sellist tuleb,” on Igor murelik, “Õnnetuid juhuseid võib ju alati olla.”