Kellaajaliselt : täisvari ilmub Kuule kell 8.32, täisvarjutus algab kell 9.40, varjutuse keskmoment on kell 10.17, täisvarjutuse lõpp on kell 10. 45 ja täisvari lahkub Kuult kell 12.02.

"Varjutuse lõpp ei ole meil vaadeldav, sest Kuu läheb looja," ütles astronoom Helle Jaaniste. Tartus loojub Kuu kell 9.10, Tallinnas ja saartel veidi hiljem. "See tähendab, et täielikult varjutatud Kuud me ei näe. Me näeme loojumas täiskuu killukest, kindlasti kena vaatepilt, kui vaid taevas pilvitu on," selgitas Jaaniste.

Praeguse ilmaennustuse kohaselt võib kuuvarjutuse vaatlemine isegi õnnestuda, sest ilm on järgnevatel päevadel pilves selgimistega.

Ilm esmaspäeval:

Öösel: Pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab kerget lund, võib veidi tuisata. Puhub ida- ja kagutuul 4-10, saartel puhanguti 12 m/s. Õhutemperatuur on -8..-16, Kagu-Eestis kuni -19°C.

Päeval: Pilves selgimistega. Kohati sajab kerget lund, õhtul on Kagu-Eestis sadu tugevam. Puhub ida- ja kagutuul 4-10 m/s. Õhutemperatuur on -7..-13°C.

Ilm teisipäeval:

Öösel: Pilves selgimistega ilm. Kohati sajab vähest lund. Puhub muutliku suunaga tuul 2-6 m/s. Õhutemperatuur on -8..-15, pikemate selgimiste korral -19°C.

Päeval: Vahelduva pilvisusega. Kohati võib kerget lund sadada. Puhub edela, läänetuul 4-10, rannikul puhanguti 13 m/s. Õhutemperatuur on -7..-13°C


Talv algab 22. detsembril kell 1.38, Päike jõuab oma teekonna lõunapoolseimasse punkti. Pärast seda hakkavad päevad tasapisi jälle pikemaks muutuma.