Osaühingu Eesti Spordikanal telestuudios olnud seadmed pandi alghinnaga 100 000 krooni enampakkumisele 14. augustil ning pakkumiste tähtaeg oli eile.

Kui nädal tagasi ütles pankrotihaldur Andres Tootsman, et enamasti laekuvad pakkumised viimase kolme päeva jooksul, siis nõnda edukalt seekord ei läinud.

Tootsman rääkis Päevaleht Online'ile, et OÜ Eesti Spordikanal teleseadmete vastu huvitundjaid oli 6-7, kuid küsimustest nad kaugemale ei jõudnud ja ühtki pakkumist televarale ei esitatud. Nii jäävad pankrotis telestuudio seadmed praegu veel uue omanikuta.

Tootsman märkis, et vastavalt üldkoosoleku otsusele tuleb see vara müüa nüüd esimesel võimalusel ja alghinda määramata. „Loodan, et toimkond aitab lähinädalatel otsustada, kuidas täpsemalt,“ lisas ta.

Televara jääkväärtus oli Tootsmani sõnul raamatupidamises umbes 142 000 krooni ning seadmete hulgas on neli katusel käivat satelliit-vastuvõtu antenni, kolm telerit, monitor, projektor, prožektor ja audiosignaali viivitaja. Seadmete tulevane omanik on ilmselt telefirmade hulgas, kuna teistel pole pakutavaga suurt midagi teha.

Televara mahamüümine ei pruugi aga edaspidigi lihtne olla, kuna praegu laiutavas masus võetakse enampakkumistest osa väga tagasihoidlikult. Sel aastal on Tootsmanil oma sõnul õnnestunud saada esimeses voorus pakkumine vaid korra. „Ja ka see tehti odavam kui oli alghind,“ ütles pankrotihaldur.

Tootsman on korraldanud sel aastal umbes kümme enampakkumist, millest mõne puhul on tulnud teha kolm-neli kordusenampakkumist ja ka siis jääda ilma ühegi huviliseta, pakkumisest rääkimata. „Kuigi ka hinda on langetatud kordades,“ selgitas Tootsman kitsikust.

Kalev Sport

Oma meediaimpeeriumi Kalev Meedia lõi Oliver Kruuda 2006. aasta sügisel ja selle peaprodutsendiks sai kauaaegne telemees Toomas Lepp, kelle käe all hakkas tegutsema ka kanal Kalev Sport.

Kruuda meediaplaanide kokkuvarisemise järel ostis Lepp veebruaris spordikanali ise ära ning nimetas selle ümber TV4-ks. Neljandal plaaniti spordiedastusi jätkata, kuid paraku investoreid ei leitud ja aprilli lõpus tuli Lepal taotleda OÜ Spordikanal pankrotti.

Vaid nädalapäevad hiljem lõi Toomas Lepp uue kanali - TV14. Uus kanal toob alates mai keskpaigast televaatajateni spordi-, hariduse- ja kodanikutelevisooni.