Kultuuriministeeriumi esindaja Katrin Arvisto ütles Päevaleht Online’ile, et ministeerium kinnitas Kalev Spordi juhtkonna taotluse nimevahetuseks esmaspäeval.

Kanali omaniku Toomas Lepp teatas Päevaleht Online'ile, et nimevahetuse tingis kanali täielik lahtisidumine Kalevist.

„Endine emaettevõte Kalev Meedia muutis oma nime Via Conceptiks ning selle emaettevõte Kalev muutus Lutermaks. Nimi Kalev läks tagasi kommivabrikule ja seega pole Kalevil enam ka meediaga midagi tegemist ning nimi Kalev ise pole enam vaba. Järelikult on nimevahetus objektiivne vajadus,” põhjendas Lepp nimevahetust ja lisas, et TV4 oli kahe töötava erakanali järel esimene vaba number.

Nimevahetus toob Lepa sõnul kaasa ka mõningad programmimuudatused. „Juba järgmisel nädalal taastame juba teatud populaarsust nautinud jutushow "Mehed ei nuta", oma saatega startis Ivar Jurtsenko, homsesse otsestuudiosse on ajakirjanike Liidu juht Peeter Ernits külalised kutsunud, järgmisel neljapäeval teeb seda Margus Kiiver,” kirjeldas Lepp. „Programmi jääb kindlasti arvatavasti maailma parim poliitikasaade CBS-i 60 minutit, mida täiendame oma kommentaatoriga. Jätkame ka BBC Top Geariga, lisandub Fifth Gear.”

Puhtalt spordi valdkonnas tulevad ekraanile võrkpalli Schencker liiga finaallahingud, samuti Eesti korvpallimeistrivõistluste play-off mängud.
„Väga tähtsaks peame koostööd Eesti jalgpalliliiduga, igal nädalal näitame üht mängu Eesti meistrivõistlustelt,” lisas Lepp.

„Lühidalt öeldes keskendub TV4 programm spordile, aga ei unusta ka uudiste ja current affairs'i sõpru. Tulevikus plaanime mälumänge ja muud sportlikku meelelahutust,” lubas kanali omanik.

Kanali rahastamiseks käivad Lepa sõnul läbirääkimised võimalike investoritega, tulemusi võib oodata selle kuu jooksul.