Tema hinnangul vajaks intensiivse liiklusega magistraali läheduses asuv välisujula enda ümber kinnist tara, et vältida vee saastumist ja hoida kõrvalisi inimesi eemal.

“Kolm tuhat ruutmeetrit pinda – see on juba poole pargini välja, ei tule kõne allagi,” märkis Linna.

Oodatakse linna vastust

Linnaplaneerimisamet küsis välibasseini rajamise suhtes seisukohta ka kultuuriväärtuste ametilt. Selle juhataja Külli Holsting nentis, et spetsialistid vaatasid projekti läbi, kuid ei kiitnud seda heaks. Kuna amet pole kirjalikku seisukohta veel koostada jõudnud, ei soovinud Holsting seda pikemalt kommenteerida.

Ala on võetud looduskaitse alla, seetõttu oleks ujula ehitamiseks vaja ka Harjumaa keskkonnateenistuse nõusolekut. Ehkki praegu pole seda veel küsitud, arvas teenistuse looduskaitse peaspetsialist Tiina Napp, et see tuleks eitav. “Ujula on suur ehitus ega oleks selle väikese pargi põhimõtete kohane,” ütles Napp.

Ka linna peaarhitekt Ike Volkov pidas küsitavaks välisujula sobimist liiklustihedate magistraalide ristumiskohta ja ajaloolisse parki. “See eeldaks nii muinsuskaitse kui ka keskkonna seisukohast tõsist analüüsi, mida mul praegu pole,” lausus Volkov. “Minu esimene hinnang on, et sellises kohas on välisujula veidi võõras.”

Spordiseltsi Kalev peasekretär Reio Ojavere teatas, et ootab enne kommenteerimist ära linna ametliku vastuse. Kalev palus linnalt õigust saada Kanutiaia pargist veekeskuse krundiga piirnevas tsoonis 50 aastaks 3000-ruutmeetrise ala hoonestusõigus, et rajada sinna veekeskusega ühenduse olev välisujula. Terrassbasseini ehitust oleks alustatud juba sel suvel pärast veekeskuse ümberehituse valmimist.

Eelmise aasta alguses kinnitas linn Kanutiaia rekonstrueerimise korrigeeritud projekti, mille järgi tuleb Kalevi ujula läheduses olev ala kujundada ajalooliste muldkindlustuste valli-kraavi markeerides. “Esialgu kavandasime sinna madalat veesilma, praegu on Kesklinna valitsus seisukohal, et sinna võiks teha liivakastid või laste mänguväljaku,” ütles Tiina Linna. Kunagise vallikraavi alla on ette nähtud ehitada maa-alune parkla.