Kallase väitel pole kriteeriumeid kavas muuta eelkõige seetõttu, et sellega kaasnevad negatiivsed tegurid on mõjukamas kui positiivsed.
"Tingimuste leevendamist ei maksa oodata," märkis Kallas. "Reeglite muutmine on välistatud. Kui reegleid õgvendatakse, läheb protsess kontrolli alt välja."


Kallas rõhutas, et euro on valuutana pidanud majanduskriisile üsna hästi vastu. Tema sõnul on eelarvedefitsiidi kontrollimine aga eelkõige valitsuse käes.


Kallase sõnul on Euroopa Liidul olemas küll plaan majanduskriisiga võitlemiseks, kuid samas puudub piisav kompetents selle elluviimiseks.
Praeguste kriteeriumite järgi peab euroga liitumiseks olema valitsussektori eelarve puudujääk väiksem kui 3 protsenti SKP-st ja valitsussektori võlg väiksem kui 60 protsenti SKP-st; riik peab vähemalt kaks aastat hoidma oma vääringu vahetuskursi euro suhtes stabiilsena; inflatsioonimäär ei tohi ületada rohkem kui 1,5 protsendipunkti kolme kõige paremaid hinnastabiilsuse tulemusi saavutanud liikmesriigi keskmist ja riigi pikaajaline intressimäär ei tohi ületada rohkem kui 2 protsendipunkti kolme kõige paremaid hinnastabiilsuse tulemusi saavutanud liikmesriigi keskmist.
Euroga on praeguseks liitunud kuusteist Euroopa Liidu liikmesriiki.