Kallas on enda sõnul tutvunud uurimismaterjalidega ja asjatundjate hinnangutega ning kinnitab, et peaministrina ei näe ta Kivi tegutsemises kultuurkapitali nõukogu esinaisena vigu. Ka Kivi ei räägi oma lahkumisavaldust esitades otsestest vigadest, vaid euroopalikust poliitilise vastutuse põhimõttest, mille kohaselt minister vastutab oma valitsemisalas toimuva eest poliitiliselt. "Järgides seda põhimõtet, otsustasin eile õhtul Signe Kivi lahkumisavalduse vastu võtta ning saata selle presidendile," kirjutas Kallas oma avalduses.

"Kui ma palusin Signe Kivil kaaluda võimalust jätkata, lähtusin ma sellest, et Signe Kivi on olnud kahe valitsuse jooksul hea minister. Tema valitsemisajal on käivitatud kunstimuusemi ehitamine ning välja töötatud selle rahastamismudel. Korrastatud on ringhäälingumaastik, seejuures on täna taas reklaamivaba Eesti Televisioon. Valmimas on loovisiku seadus."

Kallase sõnul on hulgaliselt ehitatud või ehitamisel kultuurihooneid nagu näiteks Pärnu kontserdimaja. "Remonditakse nukuteatrit, kapitaalremonditud on Pärnu teater ja praegu käib Estonia teatri renoveerimine. Käib Eesti rahvamuuseumi hoidlate ehitus, valmis on Kuressaare raamatukogu koos info- ja konverentsikeskusega, ehitamisel on Pärnu ja Viljandi raamatukogud. Sündinud on hulk spordirajatisi."

"Ministeeriumis on läbi viidud juhtimisreformid, valitsusse on kohe jõudmas Kultuuriministeeriumi rahaliselt läbi mõeldud arengukava, mis läheneb põhjalikult kultuurivaldkondade vajadustele ning pakub välja lahendused."

Kallase sõnul lahkub Kivi kultuuriministri ametist väärikate saavutustega, mida on ette näidata vähestel ministritel. "Ühtlasi viib kultuuriministri tagasiastumisavaldus Eesti poliitilise kultuuri ametlikult 21. sajandisse."

Kallas ütles hilisemal pressikonverentsil BNSi teatel, et tal on paar kandidaati uueks kultuuriministriks välja valitud. Nimesid Kallas reedel öelda ei soovinud, ta lisas, et pole kellegagi ministrikohale asumisest veel otsesõnu rääkinud. "Sellel teemal võib midagi täpsemalt öelda järgmisel kolmapäeval," lubas Kallas.