Eile Käärikul alanud Metsaülikool läks käima aruteluga demokraatia, poliitika ja poliitikute üle. Üleüldine tõdemus oli, et Eesti poliitikud ei oska või siis ei taha kodanikke kuulata, neil pole soovi keerulisi asju lihtsalt selgitada ning et seeläbi on paljudel valijatel kadunud usaldus poliitikute vastu, vahendas portaal ERR uudised uudistesaadet "Aktuaalne kaamera".

Siim Kallase arvates võiks Eesti riigikogu liikmeil olla oma eetika- või käitumiskoodeks, sest kõike ei saa seadustesse kirjutada.

"Väga paljud valdkonnad on vabatahtlikult võtnud omaks teatud käitumisreeglid ja väga paljud nendest küsimustest, mis teinekord tõusevad ka põhjendamatute süüdistustena üles, leiavad kajastamist sellistes käitumiskoodeksites ja panevad teatud asjad paika vabatahtlikult," rääkis Kallas.

Tartu Ülikooli professorid Marju Lauristin ja Rein Taagepera märkisid kui ühest suust, et eestlaste soov on, et poliitikud neid kuulaksid. Ja oskus pole kuulata vaid ühte, vaid kõiki, ütles Lauristin.

Taagepera sõnul peaks koodeksis kindlasti olema nõue, et valimistel ei kandideeri need, kes ei kavatsegi valitavale ametipostile asuda.