Polikarpov tunnistas süüd ja eile mõistis kohtunik Ilvi Mets esimest korda Lääne maakohtu ajaloos narkootikumi tarbimise eest vabadusevõtmise.

20. märtsil ilmus Polikarpov Lääne politseiprefektuuri. Politsei oli meest kaks korda tunnistama kutsunud, kuid viimane ei olnud ilmunud.

Seekord tuli Polikarpov ise kohapeale, kuid käitus nii, et politsei saatis ta Läänemaa haiglasse ekspertiisi.

"Käitumine andis alust kahtlustada, et ta on narkojoobes," ütles prefektuuri pressiesindaja Mari-Ann Allpere.

Kiirekspertiis Läänemaa haiglas näitas kanepiprodukti marihuaana tarvitamist, Tallinna Wismari haigla laboriuuring kinnitas seda.

Polikarpov tunnistas end kanepitarvituses süüdi, kuid väitis, et tegi seda ammu.

"Kohtualuse tunnistuse järgi kohtus ta märtsi algul Lahe baari ees kolme mehe ja ühe naisega, kes pakkusid talle kanepisuitsu," ütles kohtunik Ilvi Mets. "Ta võttis selle vastu, sest "sai selle tasuta ja kanep teeb tuju heaks"."

"Teadsin, et see on kriminaalkuritegu, aga olin natuke võtnud ega mõelnud sellele," ütles Polikarpov.

Tema sõnul olid kanepisuitsu pakkujad saarlased, keda ta ei tundnud.

Kuigi Polikarpovi kirjeldatud kanepisuitsetamise ja politseisse narkojoobe tunnustega ilmumise vahel oli paar nädalat, ei õnnestunud politseil Polikarpovi versiooni ümber lükata - ekspertiis näitas küll kanepitarvitust, kuid mitte tarvituse aega.

Jevgeni Polikarpovi paturegistris on 6 kriminaalkuritegu ja 11 haldusrikkumist. Tema kriminaalkuriteod on vargused. Vanglas puutus ta enda sõnul kokku ka narkootikumidega.

Kaks viimast aastat pole mees ametlikult tööl käinud, elab vanemate juures.

Detsembris kanepisuitsetamise eest mõistetud 600 krooni trahvi ei ole ta maksnud.

"Kuus kriminaalkaristust ja 11 halduskaristust ei ole kohtualusele preventiivset mõju avaldanud," ütles prokurör Marelle Ulla, kes nõudis kohtualuse karistuseks aresti.

Polikarpov ei kasutanud kohtus advokaati. "Ma ei ole ju kellelegi halba teinud," ütles ta Lääne Elule. "Tõmbasin suitsu, jäin vahele... Trahvist saaksin aru, aga vangi?" laiutas ta käsi.