Vaini sõnul ei kavanda ta prefektuuris suuri muutusi, kuid soovib efektiivsemaks muuta narko- ja majanduskuritegude talituste töö. Aasta tagasi kaitsepolitsei Virumaa osakonna juhi kohalt vabatahtlikult lahkunud Vain töötas kuni viimase ajani Sampo Kindlustuse Virumaa osakonna juhina. Kuna Vain tuleb politseitööle erasektorist, saab tema esialgseks ametikohaks prefekti kohusetäitja koht.

“Töötasin kaitsepolitseis seitse aastat ja selle ajaga töö ammendab ennast,” lausus ta. “Kui pakkumine Ida-Viru prefekti kohale oleks mulle tehtud pärast kapost lahkumist, oleksin juba siis kohe nõus olnud.”

Tallinnast pärit, kuid 1990. aastate keskpaigast Jõhvis elav Vain on üks kümnest eestlasest, kes on saanud kolmekuise koolituse USA-s FBI akadeemias.

Ida-Viru senine politseiprefekt Einar Suimets ütles Eesti Päevalehele, et on 30 aastat kestnud korrakaitsetööst väsinud ja tahab puhata. “Inimene pikapeale ruineerub ja kui mul augustis sai politseipensioniks vajalik 50 eluaastat täis, otsustasingi lõpetada,” lausus Suimets.

Varem Lääne-Viru prefekti ja Tallinna kriminaalpolitsei direktorina töötanud Suimetsa sõnul läheb ta esmalt Värska sanatooriumisse puhkama ja asub uuest aastast tööle. “Mul on isegi uus koht ette vaadatud, hakkan Tallinnas erasektoris tööle nõustajana,” ütles Suimets.

Esialgu täidab Ida-Virus prefekti kohuseid korrakaitsepolitsei ülem Vjatšeslav Villo.