Riigiprokurör Laura Feldmanis teatas Päevaleht Online´ile, et täna kaitsepolitseis ülekuulamisel käinud Tuiksoo kuulati üle kahtlustatavana karistusseadustiku § 294 lg 1 alusel, mis käsitleb altkäemaksu võtmist.

Kahtlustus on Feldmanise teatel seotud põllumajandusministeeriumi uute rendipindade otsimisega.

Prokuröri sõnul oli kahtlustatavana ülekuulamine vajalik tuginedes seni kriminaalasjas kogutud tõenditele ning vajadusele tagada isikule parem kaitseõigus. "Näiteks on kahtlustataval erinevalt tunnistajast õigus advokaadile ja keelduda ütluste andmisest. Kahtlustuse esitamine ei tähenda seda, et esitatakse kindlasti ka süüdistus. Nn maavahetuste kriminaalmenetluses tõendite ja tunnistajate ütluste kogumine alles kestab," lisas ta.

Päevaleht Online’i andmetel väljus Tuiksoo Tallinnas Toompuiesteel asuvast kaitsepolitsei peamajast täna umbes kella 13:45 paiku.

Tuiksoo väljus hoone tagauksest ning sõitis toonitud klaasidega autoga minema.

"Rahvaliit käsitleb sellist tegevust suunatud ja laiahaardelise rünnakuna meie erakonna ja eelkõige Rahvaliidu juhtide vastu, päästmaks uurimisorganite läbikukkumist maadevahetuse tehingute uurimisel ning üritades leida ükskõik milliseid põhjusi meie erakonna juhtide kompromiteerimiseks," rääkis Marrandi paar nädalat tagasi.

Jaanus Marrandi teatel on selle kinnituseks infomaterjalide võetused ning ministeeriumi juhtkonda kuulunud ja kuuluvate isikute kutsumine kaitsepolitseisse ülekuulamistele.

Erakonna teatel on viimastel nädalatel alustatud massilisi rünnakuid Rahvaliidu vastu. "21. septembril kuulati tunnistajana üle Eestimaa Rahvaliidu endine peasekretär. Ülekuulamistele on kutsutud Rahvaliidu Riigikogu fraktsiooni sekretariaadi juht ning Rahvaliidu lihtsate kontoritöötajate lähikondlasi ja paljusid teisi," teatas Marrandi.