Kapo andmetel avaldas Poll kogu juuni jooksul survet Paide Piimakombinaadi tootmishoonet remontinud ehitusfirma juhatuse liikmele.

Nõudis 50 000 eest. Poll viitas väidetavalt sellele, et tööd ei olnud kooskõlas mitme nõudega.

Süüdistuse kohaselt ähvardas Poll takistada või isegi keelata ehitustööd juhul, kui firma ei osuta tasuta teenust talle Paides kuuluva pagaritöökoja remontimisel. Kokku läinuks nõutud tööd maksma üle 52 000 krooni.

Pollil on Paides pagaritooteid valmistavas aktsiaseltsis Euroleib suurosalus. 400 000-kroonise aktsiakapitaliga firma üle-eelmise aasta kasum oli üle 200 000 krooni.

Veterinaaralal 25 aastat töötanud ja sellest 14 Järvamaa keskust juhatanud Poll pääses vahi alt läinud neljapäeval, kui ta end väljapressimises süüdi tunnistas.

“Ma ei taha seda teemat kommenteerida,” ütles Poll eile Eesti Päevalehele. “Ütlen vaid, et lugu on natukene keerulisem, kui pealt paistab. Elu ei ole ainult mustvalge.”

Neljapäeval saatis kapo Eesti veterinaar- ja toiduameti peadirektori kohusetäitjale Ago Pärtelile kuriteos süüdistatava Polli ametikohalt kõrvaldamise määruse. “Esmaspäevast on teenistussuhe Polliga peatatud kuni eeluurimise lõpuni,” ütles puhkusel viibiv Pärtel. “Polliga saan ma kokku täna ja siis räägime temaga asjast lähemalt.”

Paneb ameti maha. Kohtus süüdimõistmise korral ähvardab Polli aastatepikkune vanglakaristus. Mees ise ütles, et on juba otsustanud pärast puhkust ametist lahkuda. “Ma ei soovi sellist ametit pidada,” lausus ta.

Lisaks osalusele pagari- ja kondiitriäris on Poll seotud Paides asuva OÜ-ga Swemarek, mille tegevusaladeks on äriregistris märgitud mootorsõidukite remont ning toidu- ja tööstuskaupade müük.