Pärnus kohapeal viibiv Eesti Päevalehe reporter Holger Roonemaa ütles, et minutid pärast kaht lõpetas kapo linnapea ja aselinnapea kabinettide viis ja pool tundi kestnud läbiotsimise ning viis mõlemad mehed enesega kaasa. 

Pärnu linnavalitsuse pressinõunik Maria Murakas-Ollo ei teadnud öelda, miks, kuhu või kui kauaks mehed viidi.

Täna hommikul kella 11 ajal kinnitas Murakas-Ollo Eesti Päevaleht Online'ile, et Mart Viisitamm on oma kabinetis ülekuulamisel ja linnaametnike kabinettides toimub läbiotsimine. 

Ülekuulamiselt korraks välja lubatud Mart Viisitamm rääkis ukse taga viibinud Pärnu Postimehe ajakirjanikele, et kapo tunneb huvi Pärnu teede ja tänavate hoolduslepingu vastu aastatel 2008-2014.

Hoolduslepingu võitis osaühing Rapla Teed.

Linnavalitsuse ruumides on viis kapo ametnikku, kes otsivad läbi linnapea Mart Viisitamme ja abilinnapea Simmo Saare kabinette ja kuulavad mehi üle. Lisaks neile on läbiotsimise juurde kutsutud ka linnavalitsuse infotehnoloogia teenistuse juhataja Toomas Tomson.

Abilinnapea Jane Mets rääkis, et linnavalitsuse liikmed ja kantselei töötajad arutasid kell 8.30 alanud tavapärasel nõupidamisel tänase päeva tegemisi, kui veidi enne kella üheksat astus üleriietes uksest sisse koosolekult puudunud Simmo Saar ja palus Mart Viisitammel kaasa tulla põhjendusega, et kaitsepolitsei tahab teda üle kuulata. 

Pärnu linnavalitsuse linnasekretär Tiina Roht ütles Päevaleht Online’ile, et linnavalitsuses läbiviidavad läbiotsimised ei ole kuidagi töörütmi häirinud ning õhkkond on normaalne. Tema sõnul tegutsevad läbiotsijad vaikides.

Kaitsepolitseiameti Pärnu osakond ja Lääne Ringkonnaprokuratuur alustasid menetlust KarS § 300 tunnustel selles, et Pärnu Linnavalitsuse ametnikud üritasid luua põhjendamatult soodustingimusi ja eeliseid käesoleva aasta maikuus välja kuulutatud Pärnu linna tänavate hooldustöödega seotud riigihankes osalenud ettevõttele. 

Kuigi nimetatud ettevõte hanget ei võitnud, rikuti ametnike poolt riigihangete seaduse nõudeid eesmärgiga tagada just eelistatud ettevõtte hinnapakkumise edukaks tunnistamine. 

Täna toimuvad sellega seoses Pärnu Linnavalitsuses läbiotsimised. Kedagi üle kuulatud ei ole, samuti ei ole kellelegi kahtlustusi esitatud. 

KarS § 300 käsitleb riigihangete teostamise nõuete rikkumist, Karistusseadustik näeb selle eest sanktsioonina ette rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistuse.