Ümbermatmisega tegelev organisatsioon Poisk sai kätte Vene kohtumeditsiiniekspertiisi keskuse ametliku järelduse, mis teatab, et väljakaevatud sõdurite hulgas pole kapten Sõssojevit, vahendab newsru.com.

Kaitseministeeriumi avalike suhete osakonnajuhataja Madis Mikko kinnitas Eesti Päevaleht Online’ile, et  Tõnismäele maetute seas Sõssojevit tõepoolest polnud .

Mikko selgitas: „Nad kõik olid ju Tõnismäele juba ümber maetud, nimed võisid tollal, 1945. aastal, segi minna. Me ei tea, kust nad (hukkunute säilmed – toim) toodi, võib-olla Kuusalust, võib-olla Tapa kandist.”

Venemaa võib Sõssojevi mitteleidmise tõttu Tõnismäel  uusi kaevamisi nõudma hakata

Vene välisministeeriumi esindaja Mihhail Kamõnin teatas, et Venemaa võib nõuda Tõnismäel uusi väljakaevamisi, et täpsustada maetute sõdurite arvu.

„Seoses sellega pöördus Vene välisministeerium ametlikult Eesti poole palvega esitada kõik Tõnismäel väljakaevamistöödega seotud materjalid, sealhulgas videosalvestised, mille analüüsi tulemus võib ka nõuda uusi väljakaevamisi, et tuvastada maetute täpset arvu,“ sõnas Kamõnin.

Diplomaat usub, et  Sõssojevi mitteleidmine tähendab, et Tõnismäele on maetud rohkem kui 12 Punaarmee sõjaväelast.

Kolm Tõnismäele maetut on oma sugulased leidnud

Välisministeeriumist teatati Eesti Päevaleht Online’ile, et Sõssojevit küll säilmete seast ei tuvastatud, kuid kolm kattuvust on leitud.

Tuvastatud on Brjantsev, Volkov ja veel üks maetu, kelle nime pole veel avalikustatud. Kapten Aleksei Brjantsevi poeg Viktor Brjantsev on isa põrmule juba Eestisse järele tulnud ja Volkovi sugulasi on oodata järgmisel nädalal, öeldi välisministeeriumist.