Piima hinna tõstmist alustas Tallinna Piimatööstuse varumisettevõte Rävala Piim, mis maksab alates pühapäevast kilo eest 1.50 krooni. Ettevõtte suhtekorraldusjuhi Kristina Seimanni sõnul tõuseb hind 1. septembriks kuni 1.80 kroonini kilo eest.

Samale tasemele plaanib hinna tõsta ka Ühinenud Meiereid. Ühinenud Meiereide peadirektor Andres Soosaar prognoosis, et piimanappus tõstab veebruariks hinna 2.50 kroonini.

Saaremaa liha- ja piimatööstus kavatseb samuti piima kokkuostuhinda 1. septembril tõsta. "Praegu hakkab hind vaikselt tõusma, aga mida kuu edasi, seda järsemaks tõusunurk läheb," prognoosis tööstuse peadirektor Ahti Viilup. Tema sõnul põhjustab hinnatõusu loomade arvu vähenemine ning suvine põud.

Viilupi sõnul Saaremaal loomade arvu vähenemine suur probleem ei ole, sest Saaremaa piimatööstus võtab vastu ka väiketootjate piima. "Mandril igal pool seda ei võeta ja see on tekitanud loomade kiirema likvideerimise," lausus Viilup.

Eesti kõrgeimat kokkuostuhinda pakub Laeva Meierei, kus kokkuostuhind oli juulis kaks krooni. Laeva Meierei varumisjuhi Mati Mölderi sõnul on tõenäoline, et augusti hind tuleb umbes 2.20 krooni.

Rapla piimatööstuse Lacto tegevdirektor Lembit Saveljev lausus, et ka Lactol on septembris kavas hinda tõsta. Saveljevi sõnul maksab Lacto praegu välja mai ja juuni piimaraha.

Rakvere Piima juhataja Tarmo Lindmaa ütles, et ettevõte tõstab kokkuostuhinda 1. septembril kas 1.80 kroonini või üle selle. "Oktoobris kujuneb hinnaks 2 krooni ja enam," prognoosis Lindmaa.

Piimatootjad soovivad hinnaks vähemalt 2.40 kilo eest, mis kataks tootmiskulud.