Kingisepp kirjeldas värvikalt, kuidas umbes 60-70kilosed karupojad hoovis askeldasid, kasvuhoonesse ronisid, tiiki uudistasid ja aeg-ajalt tagakäppadele tõusid. "Nad olid niivõrd ilusad, nagu koduloomad. Mitte kedagi nad ei kartnud."

Talu perenaine Linda Rannamäe rääkis, et karud katsusid käpaga ojapervel seisvat vana mootorit ja ronisid hoovil kössitavasse autoromusse. Pruunkarude külaskäigust jäid aiamaale ja Rannametsa ojakaldale käpajäljed ning kasvuhoonele küünetriibud.

Umbes tund pärast karude tulekut kutsus pererahvas kohale Nigula looduskaitseala direktori Enn Vilbaste. "Meil on koduloomad, lambad ka, tea, mida karud teevad," selgitas Rannamäe.

Pärnumaa keskkonnateenistuse metsanduse ja jahinduse peaspetsialisti Ado Seimoja jutu järgi on karu ilmumine inimeste sekka üsna haruldane.

"Karu on metsloom, poegadega seda ohtlikum," ütles Seimoja. Mida karud talust otsisid, ei osanud ta arvata. Seimoja selgitas, et kui karu majapidamisse tikub, tuleks inimestel helistada Nigulasse, keskkonnateenistusse või jahimeestele.

Seimoja andmeil elab Pärnumaa metsades 40 pruunkaru, Eestis kokku 500.