Meeleavaldus algab kell 15.00 ning liigub marsruudil Musumägi - Viru tänav - Vana turg - Kuninga - Suur-Karja - Väike-Karja - Müürivahe - Viru tänav - Musumägi, teatas loomaõiguslaste liikumine.

Tegu on iga-aastase üritusega, mida korraldatakse juba kolmandat korda, ning on ajastatud novembrisse - kuusse, mil enamus karusnahafarme alustavad loomade tapmist.

Meeleavaldus vastandub karusnahatööstusele, mis võtab loomadelt elu ja vabaduse millegi eest, mida inimestel tänapäeval enam vaja ei ole. "Karusnahafarmides on metsloomad vangistatud väikestesse puuridesse, kus stressi tõttu ilmnevad tihti enesevigastamine, korduvliigutused ja kannibalism. Karusnahast kasukas on loomade, mitte inimeste õigus," märkisid loomaõiguste eest võitlejad oma teates.

"Ese, mis loomade vangistamine ja tapmise tulemusena saadakse, ei ole kogu eelnevat jõhkrat ja verist protsessi väärt. Karusnahk ei ole ka ökoloogiline, kuna karusnahafarmid eritavad atmosfääri palju metaani, mis on tuntud kasvuhoonegaas ning kogu karusnahatööstus on ressursikulukas."

Marsruut läbib peamised Tallinna vanalinna karusnahaäriga tegelevad kauplused, näitamaks, et kõik inimesed ei ole nõus igal aastal karusnahatööstuse poolt üle 50 miljoni looma tapmisega.