Andrus Mäesalu (44), Tallinna keskhaigla peaarst

Tundub, et riigipoolne huvi oli pärast Narvas HI-viiruse leviku hoogustumist olemas. Edaspidi pole see olnud enam nii suur, kui vaja oleks. Riigi huvi peaks eelkõige avalduma raha näol, kuid enam pole narkomaaniavastaseks võitluseks rahaeraldusi tulnud.

Nelli Kalikova (51), aidsi ennetuskeskuse juhataja

Riik eraldab igal aastal aidsivastase võitluse tarbeks raha, kuid sellest ei jätku. Tuleks teadvustada, et kui täna anname vähe, siis ülehomme peame maksma kümnekordselt. Täisväärtuslik tulevik ehk tänased noored võiksid olla riigis prioriteediks number üks.

Anti Liiv (54), riigikogu liige

Riigi roll on rahaeralduste ja enam-vähem töötava süsteemi loomisega paranenud, küll aga on nigelavõitu Põhja-Eesti omavalitsuste töö aidsivastases võitluses. Kahjuks pole paranenud ka inimeste oma vastutus ja riskirühma kuuluvate sugulaste vastutus, kes võiks ühineda oma sugulaste kaitseks.

Tatjana Magerova (35), Narva rehabilitatsioonikeskuse direktor

Riik reageeris vaid ühekordse 250 000 krooni suuruse toetusega Narva jaoks. Saime selle raha eest narkomaaniavastast tööd teha vaid novembris ja detsembris. Tõsiselt suutiski riik ainult kaks kuud võidelda, kuigi seda peaks suutma teha pidevalt.