Kui kodus on lauajuppe, võid paluda majakese isal kokku kopsida. üks laud aluseks ja teine väiksemate pulkade toel katuseks. Kellelegi ei meeldi ju lumiselt või poriselt toidulaualt süüa.

Lindude söögimaja saab lihtsalt ka konservikarbist, mida keegi vanematest võib aknaraami külge naelutada. Ainult karbi põhjas peaksid olema augud, et vesi saaks ära voolata.

Veelgi lihtsamalt õnnestub lindude söögimaja saada mahla-, jogurti- või piimapakist, millest mõned küljed on maha lõigatud. Vastupidavam maja tuleb aga vanast mehukatti-pudelist, kui mõni selline veel saadaval on. Sealtki tuleks külgseinad lahti lõigata.

Majakese võid kinnitada aknaraamile või ka pisut eemale aeda, aga ikka nii kaugele, et sa seda nägema ulatud.

Kollase kõhualusega rasvatihane tuleb hea meelega kiikuma nööri otsa riputatud pekitükile. Et lindudele soolane ei meeldi, ei tasuks kasutada suitsupekki, soolaseid margariine, vorsti ega muud sellist. Kõlbavad näiteks või ja tavaline pekitükk.

Varblased tormavad kindlasti heal meelel kohale saiapudi, päevalilleseemnete, tangude, hirsi, pähklite ja muu seesuguse peale. Siis võid oodata ka leevikesi või talisiitsitajat. Pähklite peale võib kohale tulla ka mõni orav. Leib on pisut soolasem ja seda lindudele ei soovitaks.

Pole tavatu, et sinu söögimajja võib eksida ka mõni suurem suleline. Ei maksa pahandada nende peale, sest talv pole kerge kellelegi. Aedlinnas elades on sul mõistagi sulissõprade valik laiem kui linnas.

Vedelikku lindudele pakkuda ei tasu, see külmub talvel nagunii ära või võivad väiksete tiivuliste suled jäätuda ja nad ei saa lennata.

Toidumajja tuleks toitu panna kindlatel kellaaegadel, sest võib-olla tuleb mõnel linnul pähe sellega arvestada. Nii väikeste olendite pisike kaal nõuab pidevat toitumist.

Aeg-ajalt tuleb toidulauda ka puhastada, sest väljaheidete kaudu levivad haigused.

PIRETTA